Lebutított szupersportkocsi

Lebutított szupersportkocsi

Lebutított szupersportkocsi

Egyszer elhangzott CRM iránt érdeklődő ügyfelünk szájából egy zavarba ejtő kérdés:

„Dehát a nyílt forráskódú szoftver ingyen van, akkor ti miért kértek érte pénzt?!”

A nyílt forráskódú szoftverek hosszú időn keresztül formálódnak egy ihletett, segíteni akaró, áldozatos közösség keze alatt. Több száz ember több ezer órán át finomítja a programot, okosítja és építi, hozzá tesz és elvesz, hibákat javít és felhasználóbaráttá alakítja azt. A legtöbb esetben sokkal kiforrottabb és stabilabban működő lesz az ilyen program, mint a nagy multik saját készítésű szoftverei. Amikor nem az anyagi haszonszerzés a cél, hanem valaminek a jobbá tétele – az egy gyökeresen más filozófia.

Az ilyen szoftverek remek alapot adnak az egyéni igények kielégítésére. Önmagukban többnyire csak az alapvető funkciók ellátására képesek, de azt elképesztő kiforrottsággal teszik. Mi ebből a remek alapból próbálunk még jobbat, az egyéni igényeket még hatékonyabban kiszolgáló rendszereket alkotni – további több száz munkaórányi saját fejlesztéssel.

Rejtett tartalékok

Az autós világból vett példával élve: a jó nyílt forráskódú szoftver olyan, mint egy majdnem-kész szupersportkocsi. Szinte minden megvan benne, ami csak egy luxus sportautó sajátja: bődületesen erős, 530 lóerős turbómotor, elektronikusan szabályozott versenyfutómű, ütközéselnyelő masszív vázszerkezet. Hiányzik viszont a motorelektronika, ami mozgásba hozná a hatalmas teljesítményt, nem működik a kipörgésgátló és mókás virsligumik ülnek az aprócska felniken. Benne van a potenciál, de a részek összessége nem alkot szerves egységet. El lehet jutni vele egyik helyről a másikra, de a teljesítmény kontrollálatlan, az úttartás bizonytalan, kanyarstabilitásról pedig nem beszélhetünk.

Mi a lebutított szupersportkocsit hozzuk csúcsformába. Elhivatott, magasan képzett szakemberek több ezer órányi munkáját teljesítjük ki a saját több száz órányi szakmai finomításunkkal. A végeredmény egy fantasztikus szupersportkocsi, ami valóra váltja a vevő álmait: megbízhatóan, villámgyorsan, igazi vezetési élménnyel gazdagítva viszi el tulajdonosát oda, ahová eredetileg el akart jutni.

A leendő vásárló a V8-as motort, a nyolcsebességes váltót, a Brembo fékeket, a sportfutóművet és az áramvonalas kasztnit teljesen ingyen kapja meg – csupán a végső simításokat kell kifizetnie. Azokat, amitől pont olyan lesz a luxus limuzinja, ahogyan az ő igényeit a legjobban tudja szolgálni. Csúcskategóriás szupersport-autót kap egy Suzuki Swift áráért.

Ezért foglalkozunk kizárólag nyílt forráskódú rendszerekkel.

Kapcsolódó bejegyzések